Üdvözlünk a remek receptek világában!

Regisztrálj oldalunkra, töltsd le kedvenc Séfed receptkönyvét, rangsorold a recepteket vagy csak szólj hozzájuk.

ALMÁS BATYU

Séf:

Ételtípus: Desszert

Elkészítési idő:

A recept kinyomtatása Recept hozzáadása a kedvencekhez

Hozzávalók::

  • 8-10 db alma
  • 50 gramm vaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 50 gramm dió
  • 1 teáskanál tejszín
  • 50 gramm barna cukor
  • 2 evőkanál vanília aroma
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 db leveles tészta

Instrukciók ALMÁS BATYU:

z almákat pucoljuk meg, vágjuk ki a magházukat.
Egy tálban keverjük össze a vajat, az aprított (darált) diót, barna cukrot, a vanília aromát és a fahéjat.
Az almák mélyedéseibe töltsük bele a tölteléket, majd az összeforgatott és így kapott "egész almákat" tegyük egy kb 10x10es leveles tészta négyzet közepére. Csomagoljuk össze kis batyukat készítve,
és tegyük egy kivajazott hőálló tálba. Kenjük meg a tojássárgája és tejszín keverékével és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt süssük készre.


TÁLALÁS

A megsült almás batyuk tetejét szórjuk meg fahéjas porcukorral, és azonnal tálaljuk.


MEGJEGYZÉS

Figyeljünk arra, hogy becsomagoláskor alaposan tekerjük be, és sehol se maradjon lyukas, különben süléskor kifolyhat belőle a finom fahéjas alma leve.

Szólj hozzá ehhez a recepthez

Készítette Szandra Gabányi

Szeretek sütni főzni, szeretem az újdonságokat, az ételek újragondolását.

Konyhai ténykedéseimről a
http://chez-sandra.blogspot.com
oldalon még több megtudható!

Nézd meg a többi receptet is Szandra Gabányi-től