Üdvözlünk a remek receptek világában!

Regisztrálj oldalunkra, töltsd le kedvenc Séfed receptkönyvét, rangsorold a recepteket vagy csak szólj hozzájuk.

Ecetes hal

Séf:

Ételtípus: Húsételek

Elkészítési idő:

A recept kinyomtatása Recept hozzáadása a kedvencekhez

Hozzávalók::

  • 5 db babérlevél
  • 6 db tojás
  • 1-2 evőkanál
  • 3-4 dl 10%-os ecet
  • kb 3 liter víz
  • 4 db nagy fej vöröshagyma
  • 2 db 1,5kg-os ponty, vagy busa
  • 15 szem egészbors
  • 20 dkg liszt a panírhoz
  • kb 30dkg zsemlemorzsa
  • a léhez
  • kb 20 dkg cukor (ízlés szerint)

Instrukciók Ecetes hal:

A halat előlészítjük, felszeljük, sózzuk, félretesszük. A hideg vízbe beletesszük a cukrot és az ecetet, elkeverjük, kóstoljuk, és beállítjuk az ízét. Azzal számoljunk hogy a hal gyengíti az ecetes lé erősségét, tehát egy kicsit erősebb levet készítsünk. Az ecetes vizet feltesszük forrni, beleszórjuk a fűszereket, és 15-20percig főzzük. Közben a halakat bepanírozzuk, (liszt-tojás-morzsa) és bő olajban kisütjük. A hagymákat félkarikára vágjuk. A kisült halat egy nagy edénybe tesszük, szórunk rá hagymát, és így rétegezzük amíg elnem fogy. Végül ráöntjük a forró levet. Lefedjük és így hagyjuk kihűlni. Hűtőben tároljuk, és kb a 3.-4. napon fogyasztható, addigra eltűnnek az apró szálkák.
Mire észbekaptam hogy a patkót lefotózzam, relytélyes módon mind eltűntek.

Szólj hozzá ehhez a recepthez

Készítette detty Árpási

Sziasztok Detty vagyok.
Nagyon szeretek sütni-főzni, képes vagyok a nap bármely szakában sütni vagy főzni.. Sajnos a cukrászatot nem tanultam ki, (most már bánom)ez egy gyönyörű szakma! Ha újra kezdhetném, cukrász lennék!.

Nézd meg a többi receptet is detty Árpási-től