Üdvözlünk a remek receptek világában!

Regisztrálj oldalunkra, töltsd le kedvenc Séfed receptkönyvét, rangsorold a recepteket vagy csak szólj hozzájuk.

Palócpecsenye

Séf:

Ételtípus: Húsételek

Elkészítési idő:

A recept kinyomtatása Recept hozzáadása a kedvencekhez

Hozzávalók::

  • 1 evőkanál mustár
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 500 gramm karaj
  • 2 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint só
  • a sütéshez olaj
  • egy kevés liszt a panírozáshoz

Instrukciók Palócpecsenye:

Hozzávalók:
500 g karaj
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál mustár
1 dl tejszín
2 dl víz
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
egy kevés olaj a sütéshez
egy kevés liszt

A felszeletelt húsokat megforgatjuk lisztben és forró olajon mindkét oldalát megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a hagymát a zúzott/reszelt fokhagymával, visszavesszük a lángot és megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadunk 2 dl vizet és a tejszínt, belekeverjük a mustárt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Tegyük vissza a hússzeleteket és fedő alatt pároljuk puhára.

Szólj hozzá ehhez a recepthez

Készítette Judit Makay

Szeretném megköszönni a szavazataitokat, nélkületek nem jutottam volna eddig!!!! :)

Nézd meg a többi receptet is Judit Makay-től